Tarieven motor: 

Pakket C: 20 Lessen (60 min) + AVB examen + AVD examen voor  €1199,-

Pakket B: 15 Lessen (60 min) + AVB examen + AVD examen voor   €999,-

Pakket A: 10 Lessen (60 min) + AVB examen + AVD examen voor   €770,-

Garantiepakket: onbeperkt lessen  1700,-

 

Losse les:  (60min) €50,-

AVB examen €140,-

AVD examen €270,-

 

Tarieven spoedopleiding:

AVB examen  in 1,2 of 3 dagen € 599,-  

AVD examen  in 1, 2 of 3 dagen €649,-

De spoedopleiding verloopt als volgt: we beginnen 's ochtends vroeg met de lessen en aan het einde van de middag vindt het examen plaats. Mocht je onverhoopt zakken voor je AVB examen, dan bieden wij kosteloos een herexamen aan.

 

 

Motor rijlessen in Zutphen e.o

 

Rijschool  Car Les maakt motorrijden betaalbaar voor iedereen. Bij ons gaat het om kwaliteit, vertrouwen en eerlijkheid de rest spreekt voor zich. 

Het gevoel van motorrijden kan maar moeilijk omschreven worden.                                                                                           Op een zonnige dag lekker touren en bij files tussen de auto’s door kunnen gaan. 

Wanneer jij ook dat gevoel wilt ervaren, is Rijschool Car Les een uitstekende keuze. Wij geven motorrijlessen in alle categorieën: A, A1 en A2 en zijn bovendien gediplomeerd. Dit betekent dat wij lesgeven volgens het protocol van de IBKI. Dankzij de aanvullende vakopleiding die we gevolgd hebben en onze bijscholing, ben jij zeker van de beste motorrijlessen. Onze lessen beginnen we altijd op een afgesloten grote eigen terein waar we de basis onder handen nemen en van daaruit de weg op kunnen. Veiligheid staat voor alles!

Met heel veel vreugde introduceren wij per maart 2019 onze drie nieuwe motoren, namelijk Yamaha MT-07 voor categorie A (2 motoren) en A2 (1 motor). Voor categorie A1 hebben wij een KTM Duke 125 ter beschikking.

Al zeggen wij het zelf maar de Yamaha MT-07 rijdt voortreffelijk!

De motor rijles vindt plaats in Zutphen of Nijmegen. Aan jou de keuze waar jij graag de rijles wilt volgen. Kies jij voor Zutphen dan vind het AVB plaats in Arnhem en het AVD in Doetinchem of Deventer. Kies jij voor Nijmegen dan vind het AVB examen plaats in Arnhem en het AVD examen in Nijmegen. 

Het rijbewijs is opgedeeld in drie categorieën afhankelijk van de zwaarte (vermogen) van de motor. Categorie A1, A2, en A.

Categorie A1

Categorie A1 is voor de lichte motor en kan behaald worden vanaf 18 jaar. Je moet zowel theorie(ATH)- als praktijkexamen afleggen. Het praktijkexamen bestaat uit voertuigbeheersing(AVB A1) en verkeersdeelneming(AVD A1).

Categorie A2

Per 31 december 2013 mag je voor je rechtstreekse rijbewijs A2 vanaf 20 jaar beginnen met rijlessen. Je moet dan het theorie-examen voor de motor al hebben gehaald, of het autorijbewijs hebben. Als je het theorie-examen(ATH) voor de motor hebt gehaald, kun je vanaf 20 jaar praktijkexamen voertuigbeheersing(AVB A2) en praktijkexamen verkeersdeelneming(AVD A2) doen.
Minimaal 2 jaar na het verkrijgen van je A2-rijbewijs mag je het A-rijbewijs voor de zware motor (onbeperkt vermogen) halen. Je hoeft dan alleen een praktijkexamen verkeersdeelneming(AVD A) te doen.

Categorie A

Vanaf 24 jaar kun je ook rechtstreeks het rijbewijs A halen. Je moet dan een theorie-examen(ATH), een praktijkexamen voertuigbeheersing(AVB A) en een praktijkexamen verkeersdeelneming(AVD A) halen.

Code 80 vanaf 21 jaar:

Als je het A-rijbewijs behaalt voor je 24e, krijg je code 80 op je rijbewijs. Met die code mag je rijden op een driewielig motorrijtuig, een lichte motor (A1) en een middelzware motor (A2).

De code 80 vervalt twee jaar na het behalen van je A-rijbewijs of als je voor die tijd 24 wordt. Je mag dan ook op een zware motor (A) rijden. Je hoeft daarvoor geen extra examen meer te doen. Wèl moet je een nieuw rijbewijspasje aanvragen bij de gemeente.

 

 

≥ 18 jaar

A1 rechtstreeks

ATH / AVB A1 / AVD A1

≥ 20 jaar

A2 rechtstreeks

ATH / AVB A2 / AVD A2

 

A2 aanvullend

A1- rijbewijs ( min. 2 jaar)
Alleen praktijkex. AVD2

≥ 24 jaar

A rechtstreeks

ATH / AVB A / AVD A

 

A aanvullend

A2- rijbewijs ( min. 2 jaar)
Alleen praktijkex. AVD A

≥ 21 jaar

A rechtstreeks Code 80

ATH / AVB A / AVD A, 2 jaar of tot 24 jaar code 80

Met motor rijden ben je nooit klaar. Of je nou pas begint, of al heel lang motor rijdt, er valt altijd nog wat te leren. Naast een goede basis opleiding bieden wij een breed scala aan andere motoractiviteiten aan.